OKUL KIYAFETLERİMİZ

⭐⭐OKUL KIYAFETLERİMİZ


Okulumuz öğrencilerimizin okula okul üniformaları ile gelmeleri önceliğimiz olup en çok önem verdiğimiz hedeflerimizden biridir. 


 "OKUL KIYAFETİ NEDEN ÖNEMLİ?"


⭐Öncelikle okulların kıyafet zorunluluğu kurallarını uygulaması konusunda birçok avantaj vardır. Bu durum öğrencilerin hayatlarının ileri ki aşamalarında daha başarılı bireyler olmalarına yardımcı olacaktır. Okul formaları günümüzde önemli bir gelenek olarak düşünülmelidir. Okul üniforması statü ve prestijin göstergesi olur. Okul üniformasının en önemli avantajlarından bazıları şunlardır;


 ⭐Öğrenciler arasında eşitliği sağlar. Statü, sınıf ayrımı, dalga geçme ve alay etme gibi problemlerin çıkmasını engeller. Bu üniformalar sayesinde çocuklardan birinin eski ve modası geçen bir kıyafet giymesi sonucu zorbalık ve alaya maruz kalmasını engeller.


 ⭐Okul üniforması aidiyet hissi uyandırır. Okul ruhunun oluşması sağlanır. Okulların forma zorunluluğu getirmesindeki en önemli sebeplerden biri de aidiyet hissinin arttırılmasıdır. Bu durum yüzyıllardan beridir, devam eden bir kuraldır. Kıyafet, arma, amblem gibi ögelerin kurumlara ait olma, prestij ve gibi topluluğun parçası olmak anlamlarını taşır.


 ⭐Okul üniforması sayesinde öğrencilerin ve ebeveynlerin hayatı daha pratik bir hale gelir. Bu üniformalar sayesinde ebeveynler yeni üniforma satın almak zorunda kalmazlar.


 ⭐Ayrıca çocuklar aynı okuldan mezun olmuş abi ve ablalarının kıyafetlerini giyebilir ve maddi açıdan tasarruf sağlanabilir. 


⭐Okul üniformalarının bir diğer yararı ise her yıl aynı üniformanın giyilebilir olmasıdır. Böylelikle dönem başı yeni kıyafet satın almak zorunda kalınmaz.


 ⭐Çocukların sınıf ortamında dikkatlerinin dağılması herkes tarafından bilinir. Kıyafetlerin bu konuyla alakası olabilir. Çocuklar kendi kıyafetlerini arkadaşlarıyla kıyamazsa derslerine daha iyi odaklanabilirler.


10-07-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi